Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’. De beweging die we gebruiken in de kinesiologie is onder andere de spiertest. Met de spiertest kunnen we onderzoeken welke zaken stress geven aan het lijf en wat je nodig hebt om die stress te verminderen. Een handige tool dus om te gebruiken bij het uitzoeken waar door jouw klachten en uitdagingen zijn ontstaan. En om deze klachten en uitdagingen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen.
Over het algemeen zijn er voor een traject tussen de 5 en 7 behandelingen nodig. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarbij meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit hangt vooral af van de oorzaak van jouw uitdagingen en klachten.
Ik raad aan om minimaal 3 behandelingen te boeken, zodat je echt kunt kijken of kinesiologie iets voor je is en bij je aanslaat. Na drie behandelingen moet er verandering in de klachten komen. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid van andere therapievormen en therapeuten.
Een spiertest is een hulpmiddel voor de kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten. Ik duw zachtjes tegen een arm of been in een bepaalde positie. Valt de geteste spier als het ware ‘in het slot’ dan is er geen stress. Kan de cliënt de arm of het been niet op de plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of met het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de cliënt en vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen.
Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag vergoed krijgt. De gemiddelde vergoeding in 2022 is tussen € 35 en € 45 per behandeling. Vaak zit er ook een maximum per jaar aan. Check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar.
Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, VBAG.
Ik sta geregistreerd bij de RBCZ.
Mijn praktijk en ikzelf hebben een AGB-code. De AGB-code is een uniek codenummer van Nederlandse zorgaanbieders of zorgverleningsinstanties. De AGB-code is op grond van de WMG sinds 1 januari 2016 verplicht voor alle formele zorgverleners
In principe ligt mijn expertise bij het behandelen van vrouwen met stress klachten.
Daarnaast werk ik met kinderen en pubers die leer- en ontwikkelproblemen hebben. Dit doe ik door te werken met primaire reflexen.
Mannen met stress klachten, zowel emotioneel alsook lichamelijk zijn uiteraard ook welkom bij in de praktijk.
Een kinesiologiebehandeling is niet pijnlijk. Sommige massagepunten kunnen hooguit wat gevoelig zijn.
Ik heb mij gespecialiseerd in werken met stress bij vrouwen, maar ik ben breed geschoold en kan dus met vele klachten uit de voeten. Neem contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.
Er is geen wachtlijst bij Praktijk Mariska Kerkdijk. Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen. Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 à 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is.
Er is geen wachtlijst bij Praktijk Mariska Kerkdijk. Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen. Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 à 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is.
Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld worden, is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling gericht op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst jouw huisarts als je twijfelt over jouw gezondheid.