De leer van de 5-elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout

Traditionele Chinese geneeskunde is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn. Yin en Yang, de wet van de 5 elementen, meridianen en acupressuur: je hebt er vast wel eens over gehoord. Tijdens de cursus Touch for Health 2 gaan we hiermee aan de slag. Deze cursus is de opvolger van Touch for Health 1. We gaan dus verder waar we zijn gebleven.

Dit leer je:

14 nieuwe spieren testen

Je kunt vanaf deze cursus 28 van de 42 spieren uit Touch for Health testen. We gaan aan de slag met 14 nieuwe spieren.

Theorie van Yin en Yang

Je leert o.a. waar het symbool Yin/Yang voor staat. En leert hoe dit zich uit in het lichaam. Krijg je achtergrond informatie en verdieping in de 5 elementenleer

Werken met de 5 elementen

Je leert werken met de 5 elementen leer volgens de Chinese geneeskunde. Dit doe je met behulp van circuitlocalisatie. Waardoor je ook emotionele inzichten kan geven bij de gevonden onbalansen in de spieren.

Meridiaanwiel balanceren

Iedere meridiaan heeft een tijd op de dag wanneer het actief is. Je leert werken met de patronen die er zijn ontstaan en weet hoe je deze kan opheffen. Zodat de energie weer vrij kan stromen.

Emotioneele Stress Release

Je leert hoe je kan werken met emotionele stress voor de toekomst.

Eenvoudige technieken voor de pijn

Je gaat leren werken met eenvoudige technieken waarmee je pijn kan verlichten.

Kinesiologie oefeningen

Dit levert de cursus touch for Health 2 je op

Touch for health

Verbanden leggen

Met 1 punt balanceren

 

Loslaten begeleiden

Iets voor jou?

Na de training ben je in staat om voor jezelf en voor anderen een basisbalans uit te voeren om het lichaam te ‘resetten’ en eventuele blokkades op te lossen. Resultaten zijn vaak direct voelbaar.

Je kunt deze training volgen nadat je Touch for Health 1 hebt gevolg. 

De complete Touch for Health lijn bestaat uit 5 cursussen (Touch for Health 1, TFH 2, TFH 3, TFH 4 en metaforisch werken met TFH).

Opleidingsbudget

Deze cursus valt onder de categorie ‘persoonlijke ontwikkeling’, zodat je deze dus prima in kunt zetten vanuit je opleidingsbudget. Ik sta de HR afdeling graag te woord voor meer informatie over de cursus.

Praktische informatie

Wil je deze cursus volgen? Klik dan op www.welkinkinesiologiecollege.nl.

Bij Welkin Kinesiologie college wordt de cursus Touch for Health 1 twee keer per jaar aangeboden. Je volgt de cursus dan bij een van mijn collega’s of bij mij!
De cursus wordt gegeven in Bilthoven.
 
Wil je op de hoogte blijven of meer weten? Stuur mij een mailtje en ik  zorg ervoor dat je de informatie ook in je mailbox ontvangt. Je kan mailen naar info@mariskakerkdijk.nl.