Krijg je jeuk bij de gedachte aan pollen in de lucht?

Is je neus aan het jeuken? Zit het snot vast of loopt het juist uit je neus? Nies je jezelf een breuk? Kan je de ogen wel uit je hoofd krabben van de jeuk? Lijkt het of je dagen achter elkaar hebt lopen janken? Wordt je gek van de kriebel in je keel? Zit je hoofd vol watten? Ben je moe en futloos? Gaat het adem lastiger omdat je longen vol zitten?

Elk voorjaar is het weer raak, zodra de blaadjes aan de bomen komen en het gras uitbundig gaat groeien, krijg jij hooikoortsklachten.

Het is een allergie

Hooikoorts is een allergie. Bij hooikoorts krijg je klachten door het stuifmeel van bepaalde grassen, planten of bomen. Beter bekend als pollen.

Je krijgt al die vervelende klachten omdat zodra je buitenkomt je in aanraking komt met pollen. Ze komen tegen je huid en je ademt ze in. Je zal merken dat wanneer het regent of er minder in bloei staat je minder tot geen klachten hebt.

Waarom heb jij er last van?

Je hebt er last van omdat je lichaam niet goed reageert op stuifmeel. Je immuunsysteem wordt overactief op het moment dat je lijf in aanraking komt met al dat bloeiende spul buiten. Het slijmvlies in je neus, keel en luchtwegen wordt dikker en gaat meer slijm aanmaken. Ook het slijmvlies in je ogen wordt dikker. Dit maakt dat het gaat jeuken en dat zorgt voor extra traanvocht en roodheid.

Wist je dat ook het slijmvlies in je darmen reageert op stuifmeel. Hierdoor kan je een opgeblazen gevoel hebben, winderig zijn of zelfs diarree krijgen.

Katjes

Hoe kom je van de klachten af?

Je kan gebruik maken van een neusspray of anti-histamine pillen. Dit geeft tijdelijk verlichting en zorgt ervoor dat je even geen last hebt van jouw hooikoortsklachten. Het nadeel is dat je het steeds weer en elk jaar moet gebruiken. Een andere oplossing zou kunnen zijn dat je verhuist naar een plek waar niks in bloei staat of het altijd regent. Is dat voor jou niet de oplossing dan is een kinesiologiebehandeling dat wel.

Met een kinesiologiebehandeling haal je de stress die je lijf heeft op jouw hooikoorts weg. Ik werk in mijn praktijk met diverse methodes om de stressklachten aan te pakken. Ik los dus niet de allergie op. Wat ik wel doe is kijken wat je lijf nodig heeft om zelf de klachten die je hebt te verminderen of te laten verdwijnen.

Zodat:

  • je van de jeuk afkomt
  • rode ogen verleden tijd zijn
  • je hoofd helder is
  • je geen last hebt van een kriebel in je keel
  • je vrijuit kan ademhalen
  • je darmen rustig zijn

Zodat je naar buiten kan gaan zonder je zorgen te maken over hoeveel last je er vandaag van zal hebben.

Niet tijdelijk maar voor langere tijd, waardoor je niet naar de neusspray of pillen moet grijpen zodra de blaadjes aan de bomen komen of de buurman de grasmaaier uit de schuur trekt. Of heel drastisch je koffers in pakken en verhuizen naar een plek waar geen stuifmeel is.

Boek direct een afspraak
Boek je afpraak hier
Kinesiologie oefeningen

Veel gestelde vragen

Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’. De beweging die we gebruiken in de kinesiologie is onder andere de spiertest. Met de spiertest kunnen we onderzoeken welke zaken stress geven aan het lijf en wat je nodig hebt om die stress te verminderen. Een handige tool dus om te gebruiken bij het uitzoeken waar door jouw klachten en uitdagingen zijn ontstaan. En om deze klachten en uitdagingen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen

Over het algemeen zijn er voor een traject om van je hooikoorst klachten af te kome tussen de 2 en 4 behandelingen nodig. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarbij meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit hangt vooral af van de oorzaak van jouw klachten.

Ik raad aan om minimaal 3 behandelingen te boeken, zodat je echt kunt kijken of kinesiologie iets voor je is en bij je aanslaat. Na drie behandelingen moet er verandering in de klachten komen. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid van andere therapievormen en therapeuten.

Een spiertest is een hulpmiddel voor de kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten. Ik duw zachtjes tegen een arm of been in een bepaalde positie. Valt de geteste spier als het ware ‘in het slot’ dan is er geen stress. Kan de cliënt de arm of het been niet op de plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of met het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de cliënt en vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen.

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag vergoed krijgt. De gemiddelde vergoeding in 2022 is tussen € 35 en € 45 per behandeling. Vaak zit er ook een maximum per jaar aan. Check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, VBAG.

Ik sta geregistreerd bij de RBCZ.

Mijn praktijk en ikzelf hebben een AGB-code. De AGB-code is een uniek codenummer van Nederlandse zorgaanbieders of zorgverleningsinstanties. De AGB-code is op grond van de WMG sinds 1 januari 2016 verplicht voor alle formele zorgverleners.

Mijn diensten als kinesioloog zijn vrijgesteld van BTW op grond van artikel 11, eerste lid, onderdeel g, van de Wet OB 1968.

In principe ligt mijn expertise bij het behandelen van vrouwen met klachten.

Daarnaast werk ik met kinderen en pubers die leer- en ontwikkelproblemen hebben. Dit doe ik door te werken met primaire reflexen.

Mannen met klachten, zowel emotioneel alsook lichamelijk zijn uiteraard ook welkom bij in de praktijk.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Of bel naar 06-55346590

Mailen mag ook: info@mariskakerkdijk.nl

Een kinesiologiebehandeling is niet pijnlijk. Sommige massagepunten kunnen hooguit wat gevoelig zijn.

Ik heb mij gespecialiseerd in werken met (stress)klachten bij vrouwen, maar ik ben breed geschoold en kan dus met vele klachten uit de voeten.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Of bel mij: 06-55346590

Mailen mag ook: info@mariskakerkdijk.nl

Er is geen wachtlijst bij Praktijk Mariska Kerkdijk.

Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen.

Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 à 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is.

Tijdens het consult is het handig wanneer je makkelijk zittende kleding aan hebt waarin je je goed kunt bewegen, bijvoorbeeld een sportbroek en -shirt. Kleding blijft tijdens de behandeling gewoon aan, alleen de schoenen gaan uit. Aangezien er ook soms punten op de voeten behandeld worden, is het fijn als je sokken draagt.

Wil je een afspraak afzeggen, meer weten over hoe ik omga met jouw gegevens. Of heb je een klacht.

Klik dan hier en lees er meer over.

Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld worden, is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling gericht op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst jouw huisarts als je twijfelt over jouw gezondheid