De superheld uithangen

Reflexen

Elk lijf is uniek en toch ook weer voorspelbaar. Het doet wat het moet doen omdat het zo geprogrammeerd is. De meeste zaken gaan reflexmatig en dat is maar goed ook. Zo werkt het ook met bewegen.

𝐇𝐞𝐭 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐨𝐨𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐞𝐠𝐢𝐧𝐠

We bewegen vanuit reflexen die al in de baarmoeder ontwikkelen zodat we rond een 1 jaar oud kunnen staan en lopen. Daarvoor moeten we als baby zo veel mogelijk bewegen. Niet 1 keer een beweging maken maar ontelbaar vaak. Zodat het patroon van de beweging wordt opgeslagen in je spieren en in je brein.

Om van allerlei verschillende redenen kunnen die patronen verstoord worden. Denk aan een ongeval, ziekte, verkeerde belasting en vergeet ook emotionele stress niet.

𝐉𝐞 𝐥𝐢𝐣𝐟 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐳𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐨𝐞𝐧

Hoe merk je nou dat je reflexen niet lekker hun ding doen. Simpel, je lijf gaat zeer doen. De spieren moeten vanuit wilskracht ervoor zorgen dat overeind blijft. Vaak is er 1 spier die de superheld gaat uithangen om het hele lijf overeind te houden. Wanneer je het een tijdje rustig aan doet komt de balans terug en kan de superheld stoppen met zijn reddingsactie. Soms komt de balans niet terug en dan gaat het zeer doen in je lijf. Je krijgt last van je spieren omdat de superheld niet stopt met zijn reddingsactie.

𝐁𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬 𝐢𝐧 𝐣𝐞 𝐥𝐢𝐣𝐟

Door de superheld uit zijn rol te halen en de spieren die last hebben van zijn actie te balanceren, komt er weer balans in het lijf. Waardoor het patroon van de reflexen wordt hersteld kan het lijf weer automatisch gaan staan, overeind blijven en lopen. Wat veel minder energie kost dan op wilskracht overeind blijven. Hierdoor verdwijnt de klacht en komt er rust in het hele lijf, ook in het hoofd. Zelfs emotionele stress kan op deze manier aangepakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *